Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

JMW hämtar byråchef från Westander

Publicerad: 11 September 2012, 11:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:11

Pr-byrån JMW har rekryterat Markus Förberg till en nyinrättad tjänst som byråchef.


Ämnen i artikeln:

WestanderJMW

– Vi har växt mycket, och eftersom jag är och vill vara en väldigt operativ vd räcker min roll inte till riktigt längre, säger JMW:s vd och grundare Björn Mellstrand.

Nya byråchefen Markus Förberg kommer från Westander där han jobbat som seniorkonsult, och huvudsakligen ägnat sig åt opinionsbildning och lobbying inom livsmedelsbranschen.

– Kombinationen av att få rollen som byråchef och att komma till en miljö som är mer kreativt och kommersiellt inriktad än Westander kändes som en intressant utmaning, säger Markus Förberg.

Som byråchef på JMW ska han leda det dagliga arbetet på kontoret.

– I början kommer jag ägna mest tid på plats för att lära känna företagskulturen på djupet, men på sikt kommer jag även ägna en del av tiden åt kunduppdrag, säger han.

– En bra chef måste jobba operativt. Jag tror på att leda genom att göra, säger Björn Mellstrand.

Med en byråchef på plats hoppas han att han själv och byråns övriga medarbetare ska få mer tid att utveckla byråns erbjudande.

– JMW har alltid spelat en roll i att påverka pr-branschen och driva den framåt, bland annat inom sociala medier och kreativitet, och det ska vi fortsätta med. Vi breddar vårt erbjudande, till exempel genom att låta det personliga mötet ta större plats.

JMW, som i dag har 22 anställda, ägs och drivs av Björn Mellstrand och de kreativa cheferna Brit Stakston och Joakim Carlsson.

Förra året nådde byrån en byråintäkt på 26 miljoner kronor, en ökning på 50 procent, och ett rörelseresultat på 2 miljoner kronor.

– I år kommer vi nog hamna på ungefär samma nivå. Efter ett år av stor tillväxt behövs tid för konsolidering och där är vi ni, säger Björn Mellstrand.

Bland de största kunderna finns Microsoft, Absolut, Valio, OLW, Scandic och Unicef.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

WestanderJMW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.