Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

JKL-chefen kvar i kommunfullmäktige

Publicerad: 11 Januari 2011, 05:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Nästan två månader efter Dagens Medias artiklar har Henrik Nilsson ännu inte beslutat om han ska fortsätta som politiker. Tidsbristen är avgörande, säger han till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaJKL

Henrik Nilsson har tidigare sagt att han skulle fundera över om det går att kombinera rollerna som lobbyist och politiker.

Han sitter dock i dag fortfarande kvar i kommunfullmäktige i Göteborgs Stad.

Orsaken är enligt Henrik Nilson att han precis tillträtt den nya chefsrollen och ännu inte hunnit avgöra hur tidskrävande de dubbla stolarna kommer bli.

– Men det som det visat sig med all tänkbar tydlighet under de här månaderna är att det finns fler i min belägenhet och jag tillhör väl inte en av de större fiskarna, säger han till dagensmedia.se.

Det var i november som Dagens Media kunde berätta att Henrik Nilsson varit inblandad i en rättstvist med sin tidigare arbetsgivare Rud Pedersen. Han anklagades då för att ha läckt företagshemligheter behjälpliga JKL under sin anställning på Rud Pedersen.

Samtidigt avslöjade flera av dokumenten att Henrik Nilsson aktivt lobbat i ärenden som rörde Göteborgs Stad, trots att han sitter i kommunfullmäktige för moderaterna.

– JKL:s arbete vilar på förtroende och det är viktigt att skilja på rollerna. Som förtroendevald företräder man ett politiskt parti. Yrkesrollen är nåt helt annat, sa Henrik Nilsson då om sina dubbla stolar.

Läs mer om de hemliga mejlen i DM Plus.

Läs även granskningen av politiker som jobbar som lobbyister i DM Plus.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ModeraternaJKL

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.