Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

JKL-chefen: ”Jag har förtroende för Henrik Nilsson”

Publicerad: 26 November 2010, 07:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

JKL Göteborgs nye chef Henrik Nilsson läckte företagshemligheter till JKL, samtidigt som han var anställd av konkurrenten Rud Pedersen. Maria Grimberg, chef för JKL Group, försvarar rekryteringen.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaJKL

– Henrik är en duktig konsult. Vi har en verksamhet i Göteborg som han varit en del av under en tid och när den här möjligheten uppstod, värderade hur vi skulle göra och gjorde så här.

Er verksamhet bygger på förtroende, hur ser du på Henrik Nilssons bakgrund?

– Du har helt rätt i det. Vår verksamhet bygger på förtroende, kompetens och en hög integritet och vi gjorde den bedömningen att Henrik Nilsson har allt detta. Vi vet naturligtvis att den här saken har funnits och att man uppnått en förlikning. Därför kan processen både för Henriks del och för vår del anses avslutad. Det är min enda kommentar, vi lägger det bakom oss.

Har du förtroende för Henrik Nilsson?

– Ja, jag har förtroende för Henrik Nilsson, han är en person som har visat att han kan ge goda råd. Vi har väldigt höga krav på våra medarbetare och vi känner att det är krav vi kan ställa på honom.

Hur tror du era kunder i Göteborg skulle reagera om de hörde om historien med Rud Pedersen?

– Det vill jag inte spekulera i. Det här har cirkulerat i media en tid men nu ser vi det som avslutat.

Henrik Nilsson har tidigare sagt till Dagens Media att han nu ska fundera på om han ska sitta kvar som folkvald politiker i Göteborgs Stad.

Henrik Nilsson, som också sitter i kommunfullmäktige för moderaterna, anställdes av lobbybyrån Rud Pedersen i september 2007. Men mailkorrespondens som Dagens Media tagit del av visar att Henrik Nilsson haft löpande kontakt med konkurrenten JKL under merparten av sin anställning.

Att Henrik Nilsson ska ha läckt företagshemligheter avslöjades när Rud Pedersen blev misstänksamma och återskapade mail som fanns på Henrik Nilssons arbetsdator. Fynden ledde till att han stämdes för illojalitet.

Bland de ärenden som Henrik Nilsson ska ha hjälpt JKL med under sin tid på Rud Pedersen finns upphandlingen av en cykelpool i Göteborgs Stad. Han lobbade då för att få in krav i upphandlingsunderlaget som skulle gynna JKL:s kund Clear Channel.

Henrik Nilsson slutade på Rud Pedersen den 2 februari 2009 och anställdes av JKL dagen efter. I förra veckan utsågs han till chef för JKL Göteborg.

Rud Pedersen och Henrik Nilsson att valde för en tid sedan att förlikas. Enligt vd Morten Rud Pedersen tog processen allt för mycket "tid och kraft" att driva.

Läs allt om de hemliga mejlen som avslöjade Henrik Nilssons dubbelspel i DM Plus.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ModeraternaJKL

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.