Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

”Jag vill läsa att Aftonbladet beter sig som en äkta kvällstidning”

Publicerad: 10 April 2011, 04:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:14

Drottning Silvias stukade fot efter den påstådda fotografjakten i New York, fotboll och opera är vad branschen kommer ihåg från veckan.


Ämnen i artikeln:

Lasse Anrell

Varje söndag ber Dagensmedia.se tre branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren:

Rolf Qvale, redaktionschef Se & Hör:

Vad har varit veckans snackis?

– Helt klart den fantastiska historien om hur drottning Silvia väljer att gå ut bakvägen och olyckligt råkar ramla, vilket blir till jättenyheter i Expressen, vilket får Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att visa på oerhörd feghet när han ber om ursäkt och brandar sin egen fotograf. Det hela har fått sådana proportioner att det inte är klokt. Och allt för att fotografen Pontus Höök stod på allmän plats för att utföra sitt jobb medan Silvia bestämde sig för att smita ut bakvägen.

Vad vill du läsa om i nästa vecka?

– Att faran är över i Japan. Jag har varit mycket i Japan och gillar landet och människorna. Katastrofen har gjort mig mycket berörd.

Lasse Anrell, sportjournalist Aftonbladet

Vad har varit veckans snackis?

– Det har odiskutabelt varit att Göteborgsoperan sätter upp en av världens bästa operor, Lucia di Lammermoor med den vidunderliga Kerstin Avemo i huvudrollen. Den är obegripligt bra och om man bara ska se en opera i sitt liv så ska man se den här.

Vad vill du läsa om i nästa vecka?

– Jag vill läsa att min tidning Aftonbladet beter sig som en äkta kvällstidning och tillvaratar Pontus Hööks försiktiga bevakning av drottning Silvias fall över sopsäcken.

Hanna Björk, copywriter Åkestam Holst

Vad har varit veckans snackis?

– Så här i Guldäggstider snackas det en hel del om nominerade bidrag ochbyråns vinstchanser. Dessa samtal har dock överskuggats av fotbollsprat, detär tydligen något viktigt slutspel i någon viktig liga. Men mest diskuterasstrategier inför årets upplaga av Guldbollen. Jag skriver hejaramsor ochbeställer hem Bangaliska eldar.

Vad vill du läsa om i nästa vecka?

– Då vill jag givetvis läsa att Åkestam Holst blev årets mest belönade byrå iGuldägget. Men egentligen vill jag inte läsa någonting alls utan iställetpromenera på grusfria trottoarer och dricka kaffe på en parkbänk i solen.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

Lasse Anrell

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev