Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

”Jag ska vara mer försiktig”

Publicerad: 6 Maj 2011, 06:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Paul Ronge försvarar sin medverkan till Johan af Donners första offentliga framträdande. Men ångrar att han tidigare sågat den bedrägeridömde före detta kommunikationschefen så hårt.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetJohan af DonnerPaul Ronge

Som Dagensmedia.se igår kunde berätta låg pr-konsulten Paul Ronge, tillsammans med konferensföretaget Midfield Media, bakom den bedrägeridömde Johan af Donners första offentliga framträdande.

Det var han som förmedlade kontakten – och rådde Johan af Donner att ställa upp.

Detta trots att Paul Ronge själv offentligt kallat Johan af Donner ett ”mission impossible” samt gett honom rådet att flytta så långt från Sverige som möjligt.

Tidigt i morse valde Paul Ronge att själv skriva om sin relation med Johan af Donner på sin blogg. Han berättar att den första kontakten kom strax efter att Ronge sågat Johan af Donner offentligt.

”Jag blev helt perplex. Tyckte det var ruskigt modigt, på gränsen till galet, att ringa upp någon som är så kritisk och be om råd”, skriver Paul Ronge och fortsätter:

”Jag kan inte slå på någon som ligger, det fungerar inte. Så jag gav honom några råd och ställde frågan om det kunde vara bra att också göra ett offentligt framträdande innan han går i fängelse, förutom de tidningsintervjuer han redan hade gjort på eget initiativ."

Sagt och gjort. Igår, torsdag, talade Johan af Donner inför ett 50-tal kommunikationsproffs på seminariedagen ”Bakom rubrikerna”.

Paul Ronge medger även att han fått en hel del kritik för draget att bjuda in en dömd brottsling som talare – men försvarar sitt agerande.

”Jag ångrar inte att jag medverkade till att af Donner fick tala på ’Bakom Rubrikerna’, däremot ångrar jag att jag var alltför vårdslöst kategorisk i min sågning i Resumé. Jag tar lärdom och ska i fortsättningen vara mer försiktig att tala om ’hopplösa fall’”

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.