Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag har haft passion för smör ett bra tag"

Publicerad: 24 januari 2014, 12:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

Hallå där... Johan Hedberg, matbloggare och före detta pr-konsult på Springtime, som lämnat branschen för att skriva en kokbok om smör.


– Jag har skrivit om mat i fem år så det här blir en logisk fortsättning. Jag kände verkligen att det här vill jag göra. Jag har haft passion för smör ett bra tag därför blev det naturligt att jag ska skriva om just det, säger Johan Hedberg till Dagens Media.

Varför just smör?

– För att det är en fantastisk råvara som inte riktigt får den uppmärksamhet som den förtjänar. I dag använder vi smöret slentrianmässigt trots att det finns så otroligt mycket man kan göra med smör som är extraordinärt.

Vem är smörigast i pr-branschen?

– Haha, när vi säger att folk är smöriga är det oftast inte den smickrande sorten vi pratar om. Men om vi pratar om en person som är lagom syrlig och som är på väg uppåt och framåt så är jag ett stort fan av Mikaela Waxin (frilansande pr-konsult, reds anm), säger Johan Hedberg och fortsätter:

– Hon är jäkligt duktig och har helt rätt inställning. Precis som smöret är Mikaela Waxin den som kommer trenda hårdast under 2014.

Johan Hedbergs bok ”Smör – kärna, bryna, baka” går i tryck på måndag och ges ut av Natur & Kultur.

Johan Hedberg var också med och grundade den i dag nedlagda sajten Ajour. Han har också arbetat på DR-företaget Luppo.

Två smörtips från Johan Hedberg

När du bakar sockerkaka ska du ha brynt smör istället för vanligt smör. Det ger dig ett smakspektrum som är en helt ny upplevelse.  Glass med brynt smör är fantastiskt gott.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev