onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag är väldigt stolt"

Publicerad: 1 februari 2012, 11:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:34

Tre frågor till... Marta Karlqvist, vd på Cohn & Wolfe, som vänt byråns förlust på 6 miljoner kronor till en miljonvinst 2011.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Hur gick det 2011?

- Vi har förbättrat resultatet med 7-8 miljoner och gör en vinst på en dryg miljon kronor, vilket jag är väldigt stolt över. 2-3 miljoner beror på kostnadsminskningar men framför allt har vi ökat intäkterna. Vi har vunnit flera stora uppdrag under året och inte en enda kund har lämnat oss.

Marta Karlqvist kom till Cohn & Wolfe 2010 med uppdraget att vända den förlustdrabbade verksamheten i Stockholm. Hon fick två år på sig att nå breakeven, men den egna målsättningen var hela tiden att det skulle gå snabbare.

Vad har du gjort?

– Det var viktigt för mig att få fria händer. Framför allt har jag sett till att vi jobbar mer effektivt och med tydligare rollfördelning. Seniorkonsulter ska inte scanna pressreleaser. Jag lägger större vikt vid hela teamets resultat, framför indviduell beläggning och säljmål, vilket inneburit att konsulterna inte håller lika hårt i egna projekt. För mig är det viktigt att hela byrån går framåt och att alla gynnas av det.

Vad är viktigast 2012?

– Från i år är även Göteborgskontoret mitt ansvar och det går inte jättebra i dagsläget. Det viktigaste blir att integrera verksamheterna i Stockholm och Göteborg bättre. I Stockholm har vi byggt en stabil plattform med stabila kunder och kompetenta medarbetare. Jag räknar med tillväxt 2012.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev