Intervjuar Steve Jobs – i himlen

2011-10-12 11:38  

Stefan Engeseth – som skrivit flera böcker om marknadsföring – hävdar att han har kontakt med Steve Jobs i himlen. I dag publicerar han en postum intervju med den legendariske Apple–grundaren.

Mottagarna av Detective Marketings nyhetsbrev fick sig i dag en rejäl överraskning till frukostkaffet.

Den nyligen avlidne Steve Jobs ”intervjuas”.

”Ända sedan vår Stefan köpte sin första Apple Plus dator 1986/87 har drömmen funnits att intervjua Steve Jobs. Eftersom Mr. Jobs alltid finner lösningar så har han säkert redan startat iHeaven. Så här skulle en sådan intervju kunna låta”, skriver Detective Marketing i nyhetsbrevet.

Bland annat ”svarar” Steve Jobs att han i dag nog skulle ”ha byggt hela företaget på Open Source” i fall Apple skulle ha startats i dag.

Stefan Engeseth, som står bakom greppet, är beredd på att hans hyllning till Steve Jobs kan komma att uppröra. Han försvarar dock beslutet.

– Det är kontroversiellt. Men det är också en kulturell frågaställning. Döden är lite av ett tabu i Sverige, säger han och fortsätter:

– Jag kände väldigt personligt för detta och stämde av innan med goda vänner om detta var att gå för långt. Man vill absolut inte profitera på Steve Jobs, han var ett geni. En del kommer säkert att bli upprörda, men detta är min hyllning till honom.

Hur kom du på idén att publicera en ”intervju” med en död man?

– I många år har jag planerat att intervjua Steve jobs, men jag har tyvärr alltid skjutit upp det. Han är en person som kan göra det omöjliga och när han gick bort kom jag på idén att göra en intervju i iHeaven där jag ställer mina frågor till honom.

Och hur kom du fram till vilka svar Steve Jobs skulle ge?

– Det är en bra fråga. Jag har haft mentorer, till exempel Jan Cederquist, som gått bort men fortfarande betyder väldigt mycket. Det som händer när dessa personer går bort är att jag fortfarande hela tiden ställer frågeställningar, och det känns som att de svarar. Dessa svar kändes väldigt naturliga från Steve Jobs.

Menar du att du har kontakt med dessa personer efter döden?

– Ja det kan man säga. Jag är inget medium, men jag känner man kan ha en sådan kontakt med personer som man har beundrat att man kan förstå hur de hade svarat.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt