Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Intäktsrekord och miljonregn på Westander

Publicerad: 22 januari 2015, 09:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Pr-byrån Westander ökar byråintäkten kraftigt.

Ämnen i artikeln:

Westander

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


I slutet av 2013 flyttade Westander till nya lokaler – dubbelt så stora som de tidigare. Ambitionen var att växa.

När pr-byrån nu summerar sitt 2014 står det klart att man lyckats öka intäkterna markant.

Byråintäkten landar, enligt byråns egna uppgifter, på 35,3 miljoner kronor. Det är en ökning med 7 miljoner kronor jämfört med 2013, och ett solklart intäktsrekord för Westander. Byråintäkten per anställd för 2014 blir 1,5 miljoner kronor.

Enligt vd:n Patrik Westander ligger flera faktorer bakom rekordintäkten.

– Flytten till större lokaler var en möjliggörare. Vi fick även draghjälp av att konjunkturen förbättrades samt att allt fler företag vill bli aktiva i samhällsdebatten, säger han till Dagens Media.

I stort sett hela intäktsökningen för Westander, som har många organisationer på kundlistan, kommer från företagskunder. Byrån höjde även timpriset inför 2015, från 1 800 kronor till 2 100 kronor exklusive moms.

Rörelseresultatet för 2014 landar på 7,9 miljoner, även det rekord för byrån.

– Det är ett mycket bra resultat, speciellt med tanke på att vi har långt mer än fördubblat våra lokalkostnader i och med flytten.

3,5 miljoner delas ut som bonus till personalen, enligt Westanders vinstdelningsprincip. Det motsvarar nära 120 000 kronor per heltidsanställd.

Westander har under flera år haft ambitionen att växa, men har de senaste åren stått och stampat på en byråintäkt kring 28 miljoner kronor. 2013 sjönk lönsamheten. 2014 blev därmed ett trendbrott.

Ambitionen är att växa, men med fokus på att upprätthålla en hög byråintäkt per anställd.

– Det är viktigt att hålla fokus på att öka intäkterna, så att man inte ökar antalet anställda men har en oförändrad byråintäkt, säger Patrik Westander.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev