Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Inget genomslag för Ericsson Globe

Publicerad: 14 Juli 2009, 06:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Namnet Ericsson Globe har inte fastnat hos de svenska tidningsredaktionerna.


I slutet av förra året tecknade telekomjätten Ericson ett sponsoravtal med Stockholm Globe Arenas vårt 8 miljoner kronor om året. För de pengarna fick telekombolaget bland annat döpa om arenan från Globen till Ericson Globe.

 

Men i Sverige har det nya namnet fått mycket litet genomslag. När Britney Spears igår gjorde sin första Sverigespelning på fem år i just Ericsson Globe var alla stora svenska dagstidningar på plats. Men ingen använder det nya namnet.

Hos Aftonbladet.se, Expressen.se, Dn.se, Svd.se och Gp.se är det genomgående Globen som gäller som namn på arenan.

Inför spelningen handlade mycket om svensk medias fotobojkott efter att arrangören ställt krav som bland annat innebar att media inte fick upphovsrätten till de bilder som togs. Därför har mycket få tidningar på nätet bilder från konserten idag. I DN och SvD:s pappersupplagor finns konserten inte med alls. På nätet är det enbart Expressen som har bild från spelningen - en bild tagen av en läsare.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.