Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hyllar Bajens läktarkultur med vibrator

Publicerad: 22 Maj 2014, 11:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:37

Föreningen Bajenfans lanserar en sexleksak för att hylla läktarkulturens positiva sidor. Bakom initiativet står två Berghs-studenter.


Ämnen i artikeln:

Hammarby

Efter att en Djurgårdssupporter misshandlades till döds i mars i år aktualiserades diskussionen om fotbollsvåldet återigen.

Nu lanserar Hammary Fotbolls supporterförening Bajenfans en sexleksak under parollen "Älska med Bajen", med syftet att flytta fokus från hatet till kärleken.

Målet är både att värva nya medlemmar till Bajenfans samt att ta avstånd mot den " aggressiva hatstämning som orsakat våld på och utanför fotbollsarenor den senaste tiden".

Tanken är att vibratorn, kondomerna och dess budskap ska stå i kontrast till det aggressiva och skrikiga formspråk som supportervärlden ofta använder sig av, uppger iniativtagarna Jakob Östensson och Jennie-Li Östborg.

– Det handlar om att vi vill lyfta alla positiva sidor och all kärlek som finns i läktarkulturen. Läktaren är en kärleksfull plats men det är sällan man hör om just den sidan, säger han till Dagens Media.

Både Jakob Östensson och Jennie-Lie Östborg pluggar grafisk kommunikation på Berghs School of Communication och sexleksakerna och kondomerna kommer att ställas ut på Berghs slututställning nu i veckan.

Bajen-vibratorn och kondomerna kommer att säljas på onlinebutiken Oliver & Eva, som drivs av Berghs-läraren Tobias Lundqvist.

– Det var så vi kom i kontakt. Vi åkte ut till dem och berättade om idén lite löst och de tyckte att det var en jättekul grej.

Vad har ni fått för respons på kampanjen?

– Jättebra, folk tycker att det är roligt samtidigt som den står för en bra sak.

All vinst från "Älska med Bajen" kommer att gå till Bajenfans.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Hammarby

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.