Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Husrannsakan hos Johan af Donner

Publicerad: 11 juni 2009, 15:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:32

I morse dementerade Röda Korsets ordförande Bengt Westerberg att det skulle finnas bedrägerimisstankar mot Johan af Donner. Nu har polisen gjort husrannsakan hemma hos den sparkade kommunikationsdirektören - och en förundersökning har inletts om bedrägeri.


Som Dagensmedia.se kunde berätta igår misstänks Johan af Donner för att ha tillskansat sig pengar via luftfakturor från ett tryckeri, som ägs av en 62-årig man.

Imorse, i en artikel i Dagens Industri, förnekade Bengt Westerberg att Johan af Donner skulle vara misstänkt för förskingring. Artikeln berörde inte den polisanmälan som Röda Korset lämnade in dagen före.

Men enligt TT har chefsåklagare Alf Johansson på riksenheten mot korruption nu inlett en förundersökning mot Johan af Donner.

- Det finns misstankar om att Röda Korset har fått betala ut pengar som de inte borde ha betalat ut, säger han till nyhetsbyrån.

- Vi har förhört den här personen och gjort en husrannsakan och det finns misstankar om brott, fortsätter Alf Johansson.

Enligt Alf Johansson gäller misstankarna bedrägeri.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.