Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hovet: ”Vissa medier vinklar väldigt negativt”

Publicerad: 30 Mars 2012, 05:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Prinsessan Madeleine har kritiserats för att hon finansierar sin USA-vistelse med skattepengar. När hon svarar väljer hon att göra det via Hovets egen sajt.


Ämnen i artikeln:

Hovet

Intervjun med prinsessan Madeleine som igår lades upp på kungahuset.se har blivit flitigt citerad i alla de stora medierna. Bertil Ternert, Hovets presschef säger till dagensmedia.se:

– Innan prinsessan Madeleine återvände till USA ville hon besvara den kritik som riktats mot henne och då valde hon att göra det vi vår egen hemsida. Det är inte märkligare än så.

Det fanns inga tankar att låta henne intervjuas av externa medier?

– Det finns ett väldigt stort intresse kring prinsessan Madeleine och jag har fått förfrågningar från ett tiotal medier om att få intervjua henne men saken är den att det som skrivs om henne oftast blir väldigt negativt.

Hur menar du då?

– Hon har blivit väldigt försiktig i att möta vissa journalister från vissa medier för vad hon än säger så har det blivit helt omtolkat. Därför var det en praktisk lösning för henne att uttala sig via vår hemsida så att hon fick säga det hon verkligen ville säga.

Är det några speciella medier du åsyftar?

– Ja, det är det förstås men det är inget jag tänker prata om eftersom Hovet inte har något intresse av att hamna i konflikt med dem.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Hovet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.