Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hon säljer toppmoderatens badkar

Publicerad: 18 Mars 2011, 14:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Citykrönikören och författaren Kajsa Ekis Ekman driver kampanj mot ledande moderater – och säljer deras egendom på nätet. Nu stoppar Blocket den fräcka annonskuppen.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaBlocket

Det var många som blev förvånade över annonsen, där det moderata idrottsborgarrådet Regina Kevius sålde sitt "fräscha" badkar för tre kronor på auktionssajten Blocket.

Men det hela var en pr-stunt och en protest mot utförsäljningarna i Stockholm - orkestrerad av Kajsa Ekis Ekman.

– Egentligen är det några aktivister i Göteborg som kom på idén. De blev upprörda över att politikerna sålde ut allmännyttan och la ut politikernas egna hem på Hemnet som protest, säger Kajsa Ekis Ekman och fortsätter:

– Det kom folk och tittade på husen och ville köpa. Jag vet inte hur de lyckades men på något sätt gick det. Det är en bra idé, jag tycker att det är dags att vi ger tillbaka med samma medicin, nu räcker det.

Hon berättar att hon fått bra respons på annonsen, som nu plockats ner av personal på Blocket.

– Flera tror att det är en riktig annons och har hört av sig och vill köpa badkaret. Men jag har också fått många arga mail från folk som verkar tro att mailen går till Regina Kevius.

För att få ytterliggare spinn på händelsen har Kajsa Ekis Ekman också skrivit om annonsen i gratistidningen City, där hon är gästkrönikör.

Några problem med att få den publicerad har hon inte haft.

– De tyckte mest att det var en kul grej och jag tror inte att någon hade något emot den.

Från moderaternas håll har reaktionerna varit svala. Men i sin blogg skriver Regina Kevius:

"Kan börja med att medge att liknelsen med ett badkar först var lite rolig, men varken mitt badkar eller stadens simhallar är till salu!"

Kajsa Ekis Ekman hoppas nu att fler ansluter sig till kampanjen. Själv har hon redan lagt upp Nackamoderaten Tobias Nässéns böcker på Blocket.

– Det är roligt, jag har lagt upp de böcker jag tror han läser. Jag hoppas att det är någonting som sprider sig - alla borde göra det här. För varje sak politikerna vill sälja ut ska vi sälja något likvärdigt, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas som sagt att andra tar upp iniativet och lägger upp politikernas egendom på Blocket och tänker att nu jävlar är det dags att ge igen. Jag hoppas på en folkstorm.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ModeraternaBlocket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.