Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hill & Knowlton ökar

Publicerad: 25 Augusti 2009, 05:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Pr-byrån Hill & Knowltons byråintäkt ökade med 37,6 procent under helåret 2008.


Hill & Knowlton, som nyligen förvärvade den indiska byrån Ipan, nådde en byråintäkt på 37,8 (27,4) miljoner kronor under helåret 2008. Det framgår av bolagets bokslut som nyligen godkänts av bolagsverket.

Omsättningen ökade med 31 procent till 40,5 (30,9) miljoner kronor. Även rörelseresultatet ökade och skrevs till 2,2  (1,3) miljoner kronor. Hela vinsten överfördes i ny räkning. Antalet medarbetare ökade från 28 till 35. Enligt bokslutet har tillväxten främst funnits inom sektorerna "healthcare" och "energy".

– Vi hade under 2008 en fantastisk uppgång som fortsatte från 2007, säger Bo Albertsson, vd på Hill & Knowlton.

I bokslutet skriver bolaget också att man förväntar sig en avmattning med nolltillväxt under 2009, givet den turbulenta ekonomiska verkligheten.

– Att se sådana tillväxtsiffror som 2008, om några under 2009, det blir tuffare. En organisation som växt så kraftigt måste någon gång komma in i en konsolideriringsfas.

Enligt Bo Albertsson har Hill & Knowlton dock inte behövt skära ned på personal, men han kan inte utesluta att det kan ske.

– Det är för tidigt att säga i nuläget.

Kina, där byrån nyligen öppnade ytterligare ett kontor, ser Bo Albertsson som extra intressant just nu. Han ser även att ett skifte håller på att ske som pr-byråer bör vara uppmärksamma på.

– Tidigare har det främst varit Europeiska och Nordamerikanska företag som gått in i Kina som har behövt kommunikationshjälp, säger han och fortsätter:

– Nu börjar vi se kinesiska företag som går in i Europa och Nordamerika. De har ofta inte den kompetens inom kommunikation och varumärkesbyggande som västerländska företag och kan därför behöva mycket hjälp med kommunikation.

Hill & Knowlton är en del av den globala kommunikationskoncernen WPP och Sverigekontoret har varit i drift sedan 1996. Dagensmedia.se har sökt Hill & Knowltons vd Bo Albertsson.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.