Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hill & Knowlton i global fusion

Publicerad: 16 November 2010, 10:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

WPP-ägda Hill & Knowlton slås ihop med Public Strategies. ”Detta berör inte Stockholmskontoret, säger Bo Albertsson, vd för Hill & Knowlton i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Hill KnowltonPR

Tillsammans ska bolagen efter fusionen ha över 2 300 anställda utspridda på 83 kontor i 44 länder.

Ett av dessa kontor är Hill & Knowlton Sverigekontor, beläget på Nybrokajen i Stockholm.

För de omkring 25 medarbetare som i nuläget arbetar där kommer fusionen inte få någon direkt effekt, enligt vd:n Bo Albertsson.

– Rent fysiskt berör denna affär Nordamerika. Men kompetensmässigt tillför fusionen kunskap inom främst public affairs och finansiell information som vi kan dra nytta av även i andra delar av världen, säger han till dagensmedia.se.

Hill & Knowlton och Public Strategies ska initialt behålla sina respektive varumärken. Public Strategies, med huvudkontor i Austin, Texas, är den klart mindre av de två spelarna som båda ägs av kommunikationsjätten WPP.

– Hill & Knowlton och Public Strategies kommer att utgöra en formidabel kombination och en branschledande global expertis, säger Martin Sorrell, vd för WPP, i ett pressmeddelande.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hill KnowltonPR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.