Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hård kritik mot (M):s kommunikationschef

Publicerad: 7 Oktober 2013, 13:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Hanna Bergholm rekryterades från dejtingsajten Match.com med uppdraget att stärka Moderaternas relation till väljarna. Nu, mindre än ett år senare, beskrivs rekryteringen som en flopp.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Av partisekreterare Kent Persson har Hanna Bergholm beskrivits som en expert på att anpassa budskap för särskilda målgrupper.

Nu verkar smekmånaden dock vara över för den tidigare Match.com-chefen, som rekryterades av Moderaterna i januari i år.

" De nya personer som Kent Persson plockat in har inte visat sig ha rätt kompetens. Tydligast är det när det gäller den nya kommunikationschefen Hanna Bergholm, som tidigare i år rekryterades från dejtingsajten Match.com för att leda partiets kampanjarbete. Den enda anledningen till att hon inte har blivit av med jobbet är enligt DI:s källor att Fredrik Reinfeldt inte vill ha ytterligare rubriker om personer som slutar", skriver Dagens Industri i dag.

När Dagens Media når Hanna Bergholm vill hon dock inte kommentera kritiken.

– Jag har så många möten i dag, säger hon och ber att få återkomma.

Lite senare återkommer istället pressekreteraren Anna Lööf, som meddelar att Hanna Bergholm inte har tid att uttala sig.

– Kritiken kommer från en anonym källa och jag tror inte att det är något vi vill bemöta, då får det bara någon form av eget liv.

Samtidigt anklagar hon DI för faktafel apropå tidningens lista på åtta personer som lämnat Moderaternas kansli. Bland dem finns bland andra den tidigare kommunikationschefen Hedvig Andersson, presschefen Johan Elmberg samt Per Schlingmann.

– När han tillträdde som chefsstrateg var han exempelvis tydlig med att det var ett tidsbegränsat uppdrag. Johan Elmberg fick en tjänst som pressekreterare för Karin Enström och valde att gå dit.

Som ett annat exempel på "faktafel" nämner hon den politiska sekreteraren Erik Persson, som även han slutat.

– Han har skrivit på Facebook att Kent Persson inte har något med hans beslut att göra.

Hon är också mycket kritisk till att DI:s artikel till stor del bygger på anonyma källor.

– Det gör att artikeln inte är särskilt trovärdig och att kritiken är svår att bemöta. Artikeln är så insinuerande. Det är halvsanningar och extremt vinklat, säger hon och fortsätter:

– De väljer dessutom att inte skriva om våra nyrekryteringar. Exempelvis har vi anställt Per Nilsson från Demoskop som vår nya analyschef.

Tomas Nordenskiöld, som skrivit DI:s artikel, ger dock inte mycket för kritiken.

" Nu har M dragit igång den stora dementimaskinen och försöker skjuta ned DI:s avslöjande. Klassiskt. Känner igen det från S under Juholt", skriver han på Twitter och fortsätter:

" Flash. Moderaterna har nu hittat ett namn som slutat på M-kansliet som inte gjorde det pga av Kent Persson".

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.