Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Harald Ullman: "Jernhusen beter sig svinaktigt"

Publicerad: 28 september 2012, 07:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Dagen efter att statliga Jernhusen stoppade en privatiseringskritisk reklamkampanj från Seko bad bolaget Ullman PR om hjälp med en teknisk lösning för sin sajt. Då brast det för bolagets vd Harald Ullman.

Ämnen i artikeln:

Ullman PRJernhusen

DT

Dante Thomsen


Det var i onsdags som Aftonbladet avslöjade att Jernhusen, ett statligt bolag som äger 65 tågstationer i Sverige, stoppat en satirisk kampanj från fackförbundet Seko.

Beslutet att bannlysa kampanjen, som innehöll kritik mot avregleringarna i den svenska järnvägen, har sågats – och får nu ytterligare konsekvenser.

Det fick en av Jernhusens anställda erfara när hen skickade ett mejl till pr-byrån Ullman PR och bad om hjälp med en teknisk lösning för bolagets sajt.

"Vi brukar vara hjälpsamma men inte denna gång, tyvärr. Jernhusens sätt att censurera fackförbundet Sekos kampanj, strider helt mot vår uppfattning om yttrandefrihet på Ullman PR", skriver byråns vd Harald Ullman i ett mejlsvar som dagensmedia.se tagit del av.

När dagensmedia.se når Harald Ullman är han fortfarande förbannad.

– Vi vill inte hjälpa Jernhusen när de har betett sig så svinaktigt.

Han utvecklar kritiken:

– I det offentliga rummet, som alltmer håller på att privatiseras, måste människor kunna få uttrycka politiska åsikter utan att bli censurerade. Det är en demokratisk fråga. Jernhusen är dessutom ett statligt ägt bolag vilket gör att de använder skattebetalarnas pengar för att utestänga en åsikt. Jag tycker att det är absurt.

Harald Ullman säger dock att han kan tänka sig att ändra åsikt – det vill säga om Jernhusen gör detsamma.

– Ändrar bolaget sina censurfasoner kommer vi så klart att hjälpa dem.

Värt att notera är att Ullman PR har JCDecaux, en av Jernhusens konkurrenter, på sin kundlista.

Dagensmedia.se söker ansvariga på Jernhusen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev