Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Harakirikorven till Nobelfesten

Publicerad: 7 december 2012, 07:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Ryktet om Jesper Levins harakirikorv spred sig som en löpeld i de sociala medierna. Nu kommer nästa pr-succé – självmordskorven serveras på efterfesten Nobel Nightcap.


Under sommaren 2011 började det i de sociala medierna viskas om en korv så stark att förtäring var att likställa med självmord. Ett rykte som bara växte när tv-profilen Färjan-Håkan försökte sig på att äta en av de heta wurstarna i ett webb-tv-klipp på Expressen.

Sedan dess har Jesper Levins harakirikorv, som fått sitt namn från en japansk självmordsritual, blivit en rejäl snackis. Och det helt utan traditionell marknadsföring.

För korvgubben Jespen Levin har det hela känts en smula overkligt och nu kommer nästa överraskning – harakirikorven ska serveras på Nobel Nightcap, Nobelgalans inofficiella efterfest.

– En morgon ringer en Robert och påstår att han är från Nobelfesten. Jag sa säkert något dumt och trodde inte på honom, men till slut övertalade han mig. Jag blev så jävla ställd när han sa att han ville ha mina korvar till efterfesten så jag sa bara ja, säger Jesper Levin när dagensmedia.se når honom.

– Jag är bara en otrevlig korvgubbe som skriker och nu ska jag stå där med frack och allt. Det är helt sjukt.

Jesper Levin berättar att många frågar om det ligger en pr-byrå bakom harakirikorven. Det är ett påstående som han bestämt förnekar.

– Jag har inte lagt ner en krona på reklam och marknadsföring förutom mina t-shirtar och de betalar ju folk för. Jag har blivit omtalad helt utan att lägga ner miljarder på marknadsföring och reklam. Det har helt fuckat ur.

Men det är inte den enda glada nyheten som på kort tid nått Jesper Levin – korvgubben "som bara hatar människor".

– Klockan är ett på natten och jag ligger och sover när telefonen ringer. Snubben säger att han var från Live Nation och jag säger "jaha, jag ligger på Dead Nation". Jag så snabb i käften att jag ibland undrar vad jag håller på med, säger han och fortsätter:

– I alla fall ville Live Nation och nån jävla amerikansk komiker att jag skulle komma utanför Berns och servera korv mitt i natten. Jag ba, what the fuck, vilken vecka.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.