Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Hammarby-fans rasar mot McDonalds: "Solklart fall av varumärkesintrång"

Publicerad: 4 Maj 2015, 07:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Hammarbys supportrar ilsknade till rejält när de fick se McDonalds Folkkungagatans annons. Nu hotas restaurangen med en stämning för varumärkesintrång.


Ämnen i artikeln:

HammarbyMcDonalds

När McDonalds Folkungagatan satte upp en reklamtavla för restaurangen med Hammarbys logotyp lät reaktionerna inte vänta på sig.

Flera Hammarbysupportrar uppmärksammade McDonalds Sverige på annonsen och kallade det för ett "solklart varumärkesintrång".

– Det var några som blev ganska upprörda och nu måste vi sätta oss ner tillsammans med byrån och titta på vad det var som hände och varför det blev som det blev, säger André Singh, franchisetagare till bland annat McDonalds Folkungagatan, till Dagens Media och fortsätter:

– Det var framförallt på Twitter som många blev arga. Jag antar att de inte tycker att det är okej att Hammarbys logotyp kopplas ihop med McDonalds. Vi valde att plocka ner annonsen så fort som möjligt, så den togs ner samma dag.

Vissa undrade också om McDonalds Sverige inte måste godkänna all marknadsföring innan den görs av de lokala restaurangerna.

– Hur vi jobbar spelar inte så stor roll i det här sammanhanget. Franchistetagarna är ansvariga för sina egna restauranger och det som sker kring dem med till exempel annonsering, säger Håkan Ström, tillförordnad presschef på McDonalds Sverige, till Dagens Media.

En av Hammarbysupportrarna som blev upprörda är skribenten Gustav Gelin.

"Hälsa att han kan förvänta sig stämning för varumärkesintrång", skriver han på Twitter.

– Det är något vi måste sitta och prata om. Det är självklart att vi måste ta allt på allvar så vi får ta ett möte med Hammarby och prata om det här, säger André Singh.

Annonsen togs fram av DDB Stockholm.

Dagens Media har sökt Hammarby Fotboll.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HammarbyMcDonalds

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.