Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag05.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Gullers grupp-veteraner startar eget

Publicerad: 4 november 2011, 07:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Gullers grupp-avhopparen Fredrik Runsiö startar nya byrån Reformklubben med tre av sina forna kollegor.


Redan när de två pr-konsulterna Fredrik Runsiö och Birgitta Klingberg Pagot sa upp sig från Gullers Grupp i augusti i år spekulerades det i att duon skulle starta en ny byrå.

Nu står det klart att byrån fått ett namn – Reformklubben.

Fredrik Runsjö och Birgitta Klingberg Pagot startar byrån tillsammans med ytterligare två kollegor från Gullers Grupp – Ida Strutt och Fredrik Larsson. Fokus nu är på expansion. Inom två år ska Reformklubben ha tjugo medarbetare.

– Vi kommer från en verksamhet som är stor och stark och det måste man vara om man ska få stora kunder och intressanta uppdrag, säger Fredrik Runsiö till dagensmedia.se.

Målet är att hjälpa kunderna att utveckla svensk välfärd, med kunder inom skola, omsorg, infrastruktur och bostad men även life science och läkemedel.

Hur länge har ni gått och ruvat på den här idén?

– Ja det har gått ganska fort, sedan i somras någon gång.

Inspirationen till Reformklubbens organisation hämtas från advokatbyråer, som både har ett tydligt ledarskap, delägarskap men också partners.

– Som partner är man inte med och fattar några beslut men är ändå involverad i att bygga företaget och får därmed en del av vinsten och andra förmåner. Vi ska självklart vara öppna för vanliga anställda också. Målet är att bli så flexibla så möjligt för att vi ska kunna locka de bästa, säger Birgitta Klingberg Pagot.

Att organisera byrån som Gullers grupp, där alla anställda är delägare, har aldrig varit aktuellt.

– Det är attraktivt och skapar förutsättningar för medarbetarengagemang, men samtidigt orsakar det en stor otydlighet. Nu får vi ett mellanting som både innebär tydligt ledarskap men också öppnar upp för mer engagemang.

Fredrik Runsiö fyller i:

– Vi har haft en vision om hur man ska driva en modern byrå inom det här affärsområdet och det var inte fullt möjligt på Gullers grupp. Därför valde vi att göra det här istället, säger han och fortsätter:

– Sedan blir det en lite annan kontext eftersom vi är en småfisk jämfört med en stor byrå.

Kanske en frihet också?

– Absolut, och väldigt kittlande också. Fantastiskt roligt att få prägla verksamheten från början, säger Birgitta Klingberg Pagot.

Verksamheten har varit igång sedan i oktober men har redan nu mellan 10-15 kunder enligt Fredrik Runsiö.

– Vi är ett ganska erfaret gäng med stort kontaktnät som driver den här byrån så det beror ju på det, säger Fredrik Runsiö.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.