Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

Grayling byter vd – igen

Publicerad: 11 Juni 2014, 06:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:35

Carina Lindberg Glavå slutar som vd på Grayling. Hon är den tredje att lämna vd-posten på lika många år.


Ämnen i artikeln:

Grayling

Carina Lindberg Glavå efterträdde Mårten Lundberg som vd på Grayling hösten 2012. Då hade byrån tyngts av dålig lönsamhet i flera år och ägarna, brittiska Huntsworth, var frustrerade.

– De hörde av sig så gott som dagligen och undrade var deras pengar var, säger Carina Lindberg Glavå, till Dagens Media.

Ett stort förändringsarbete inleddes och sista kvartalet 2013 visade Grayling svarta siffror för första gången på länge. I år kommer byrån gå med vinst, och enligt Carina Lindberg Glavå är det förklaringen till att hon nu väljer att kliva av som vd och styrelseordförande för att återgå till rollen som senior rådgivare.

– Jag tillträdde som vd med villkoret att det skulle vara en begränsad period. Jag vill hellre vara konsult än vd, säger hon.

Rekryteringen av en efterträdare har inletts och Carina Lindberg Glavå planerar att stanna som vd så länge rekryteringen pågår. Hon ser det inte som ett problem att Grayling nu får sin fjärde vd på kort tid.

– Mitt uppdrag är slutfört. Nästa fas är tillväxt och då är det bättre att någon annan tar över.

I senaste numret av Dagens Media, nummer 11 2014, som når prenumeranterna i dag, berättar Carina Lindberg Glavå mer om beslutet och om förändringsarbetet på Grayling. Har du ingen prenumeration kan du teckna en här.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Grayling

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev