Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

Grayling byter vd

Publicerad: 26 Oktober 2011, 11:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:53

Pr-byrån Grayling byter vd. Mårten Lundberg ersätter Peter Erikson, som väljer att sluta vid årsskiftet. "Jag ska fundera över vad jag vill göra", säger han till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

Grayling

Enligt ett pressmeddelande ska Peter Erikson fortsätta att jobba för Grayling, men som frilansande konsult med fokus på kundarbete och försäljning.

– Jag kommer att jobba som frilans på halvtid från april, för att kunna ha viss frihet att fundera över vad jag vill, säger Peter Erikson till dagensmedia.se.

Han har själv valt att säga upp sig från byrån.

– Vid årsskiftet har jag jobbat på Grayling i fem år. Det är rätt tajming att lämna över till någon annan. Vi har alltid sagt att vi ska ha ett roterande ledarskap på byrån. Omvärlden förändras hela tiden, det är viktigt att även vi ständigt förnyas.

Ligger det någon konflikt bakom ditt beslut?

– Nej, det har gått väldigt lugnt och harmoniskt till. Jag tog beslutet för några veckor sedan. Jag tror det är nyttigt att säga upp sig ibland, och utmana sig själv till nya saker.

Efterträdaren Mårten Lundberg har tidigare varit ansvarig för marknads-pr på Grayling Stockholm och även varit medlem av ledningen för Grayling Sverige som marknadschef. Dessförinnan var han kreativ chef på Cohn & Wolfe.

– Mårten är en omvittnat bra ledare som har bred kompetens och är omtyckt internt. Det här uppdraget handlar mycket om att tolka och driva vidare den kultur vi har byggt upp, så det är bra att vi hittat en intern lösning, säger Peter Erikson.

Mårten Lundberg tillträder som vd 1 januari 2012. Vem som ersätter honom som chef för marknads-pr är inte klart.

Graylings personal fick information om förändringarna i dag.

– Mårten fick spontana applåder. Vi har skapat en kultur i byrån där man är positiv till förändringar, säger Peter Erikson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Grayling

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev