Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Googles interna mejl hamnade hos SVT reporter

Publicerad: 1 Mars 2012, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

”Maken till arrogans! Vi ska INTE låta oss provoceras nu!” Så avslutades ett mejl på Googles pr-byrå Just PR angående en SVT-reporter som ville ha svar på sina frågor. Enda problemet – mejlet gick inte till Googles Sverigechef utan till SVT-reportern.


SVT-reportern Nanok Bie tröttnade på att försöka få svar från Googles pr-byrå, Just PR, om hur Googles nya användaravtal förhåller sig till europeisk lagstiftning. Han skickade mejlet: 

”Allvarligt talat, nu behöver ni svara på våra frågor. Ni behöver kommentera de uppgifter som kommer från EU om att de förändringar ni genomför troligen inte harmoniserar med lagstiftningen inom EU.

Ring mig om hur ni vill kommentera detta! Fortsätter ni att bara svara "vi kommenterar inte" är det en enorm arrogans.”

Det var ett mejl som inte uppskattades av Just PR. Ett internt mejl som skickades av pr-konsulten Helena Lidén, och som skulle till Googles Sverigechef, Stina Honkamaa, löd:

"Tycker inte vi svarar. Jag kan skicka honom länken till bloggposten när den ligger uppe. Maken till arrogans! Vi ska INTE låta oss provoceras nu!

Helena"

Anledningen till att det mejlet nu ligger uppe i en artikel på svt.se, författad av Nanok Bie, är för att Just PR av misstag skickade mejlet till honom istället.

– Ja det var väldigt klantigt. Det är sådant som händer ibland men jag har bett både Nanok Bie och Google om ursäkt, säger Helena Lidén till dagensmedia.se.

Varför anser du att det är ”maken till arrogans” att han vill ha svar på sina frågor?

– Han pratar om arrogans i sitt mejl och, ja det var egentligen en privat konversation. Det där var en förhastad kommentar.  

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.