Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Gerdin slutar - "Något helt annat än det jag utlovades"

Publicerad: 25 November 2010, 07:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

UPPDATERAD. Cina Gerdin, f.d. kommunikationschef för Kristdemokraterna, rekryterades till Försvarsexportmyndigheten direkt efter valet. Nu väljer hon att sluta efter bara två månader.


Ämnen i artikeln:

Valet 2010Kristdemokraterna

Cina Gerdin har varit kommunikationschef för Kristdemokraterna både i EU-valet och riksdagsvalet 2010. Direkt efter valet rekryterades av Försvarsexportmyndigheten, en ny myndighet som ska främja svensk försvarsexport. Cina Gerdins uppdrag var att skapa den interna och externa kommunikationen.

Men efter bara två månader väljer hon att sluta.

– Jag rekryterades till ett jobb som kommunikationsstrateg och skulle vara direkt rådgivande till generaldirektören i kommunikativa frågor. Men det jag fick var något helt annat än det jag utlovades. Bland annat visade det sig att jag ska ha två chefer över mig, och det var bara en av flera otydligheter, säger Cina Gerdin till dagensmedia.se.

Hon säger att det finns ett ointresse och en okunskap kring kommunikativt arbete hos Försvarsexportmyndigheten.

– Jag kände att jag i det läget inte kan ta ansvar för att skapa kommunikationen. Man kan säga att sakerna ställdes på sin spets för en månad sedan och efter långa samtal med Generaldirektören känner jag att jag fortfarande inte kan få garantier. Då väljer jag att lämna.

Exakt vad hon ska göra härnäst är oklart.

– Det har varit en intensiv period med dels två valrörelser för Kristdemokraterna och ett intensivt arbete med den här myndigheten.

Ulf Hammarström är generaldirektör på Försvarsexportmyndigheten och han säger att det är tråkigt att Cina Gerdin ska sluta.

– Jag har uppskattat att arbeta med henne. Det här är en helt ny organisation och vi har inte funnits i tre månader än. Vi arbetar med att utveckla alla roller i myndigheten och det är klart att allt inte är färdigt än.

Ligger det någonting i hennes kritik?

– Jag kan bara konstatera att vi inte lyckades utveckla tjänsten på det sätt som motsvarade hennes förväntningar.

Är ni ointresserade av kommunikation?

– För mig är kommunikationsarbete oerhört viktigt och jag kommer att se till att vi har en professionell och tydlig kommunikationsplattform. Jag kan inte säga annat än att vi arbetar med att utveckla alla områden.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Valet 2010Kristdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.