Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Friends jublar över arenanamn

Publicerad: 28 Mars 2012, 11:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Storsponsorn Swedbank skänker som väntat namnrätten till den nya arenan i Solna till anti-mobbningsorganisationen Friends.


Beslutet offentliggjordes i dag, onsdag.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut ännu bredare med vårt arbete och vår vision – ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. Vi får helt nya kanaler att nå ännu fler människor och vi hoppas kunna mångdubbla våra insatser mot mobbning genom det nya samarbetet, säger Friends grundare och ordförande, Sara Damber i ett pressmeddelande.

Som dagensmedia.se tidigareberättat har banken skrivit ett tolvårigt sponsoravtal med Arenabolaget – värt 150 miljoner kronor.

Att man väljer att ge bort namnet till Friends förklarade man nyligen så här:

– I takt med den finansiella krisen har vi känt av ett minskat förtroende. För oss är inte problemet att vi inte är väl kända för svenskarna. Vi vill byta kännedom mot gillande, sa kommunikationsdirektören Thomas Backteman i en intervju med Aftonbladet.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.