Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Fredrik Reinfeldt: ”Ska inte ägna mig åt lobbyism”

Publicerad: 5 mars 2015, 07:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

Fredrik Reinfeldt tänker inte bli ännu en i raden av toppolitiker som byter sida till lobbybranschen.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtFilippa Reinfeldt

Filippa Reinfeldts nya lobbyistjobb för den privata vårdjätten Aleris skapade en debatt om politiker som blir lobbyister. Det fick även civilminister Ardalan Shekarabi att kalla till presskonferens – där han aviserade en utredning som ska mynna ut i förslag på regler för politikers sidbyten.

Den forne statsministern Göran Persson gick 2007 till pr- och lobbybyrån JKL.

Men Sveriges senast avgångne statsminister Fredrik Reinfeldt tänker inte följa i sin företrädares eller före detta hustrus fotspår.

– Jag är en man som har försökt leva efter vissa principer. Då är det några saker som jag känner att jag inte ska göra. En av dem är att jag inte ska ägna mig åt lobbyism. Mina ben i företagande eller vad det nu blir för samhällsgärning ska handla om annat, säger han i en intervju med Aftonbladet.

För närvarande skriver Fredrik Reinfeldt en bok, som ska heta ”Halvvägs”. Den är planerad att släppas i höst.

LÄS ÄVEN:

PRENUMERANT? Läs Dagens Medias artiklar politikernas sidbyten, de kommande förslagen om reglering – och allianspartiernas inställning i frågan.

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.