söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Frälsningsarmén lanserar "välsignat vatten"

Publicerad: 3 september 2012, 08:01
Uppdaterad: 27 maj 2016, 13:42

Med vatten välsignat av Gud. Så ska Frälsningsarmén utmana Ramlösa och Loka.

Ämnen i artikeln:

RamlösaFrälsningsarménLoka

DT

Dante Thomsen


Det var i våras som Frälsningsarmén i Örnsköldsvik åkte till Nyckelbryggeriet i Älvsbyn för att välsigna produktionen av kolsyrat vatten.

– Vi besökte källan och hade en ceremoni, säger kårledaren Christer Eklöf till Piteå-Tidningen.

I dagsläget säljs det "välsignade vattnet" enbart i en lokal Ica-butik i Örnsköldsvik men tanken är att vattnet ska konkurrera med Loka och Ramlösa även i resten av Sverige.

– Man får ett fräscht vatten som Herren har skapat. Tanken är att vi ska kunna lansera vattnet över hela landet.

Enligt Christer Eklöf har det välsignade vattnet sålt bättre än Ramlösa under sommaren. Något som han menar borde båda gott för en bred lansering.

När dagensmedia.se når Frälsningsarméns informationschef Bert Åberg poängterar han flera gånger att det välsignade vattnet är ett lokalt iniativ.

– Vi har inte tagit något officiellt beslut kring det här uppe, men vi tittar på vad vi kan göra av det och hur vi kan komma vidare, säger han.

Vad tycker du om själva idén med välsignat vatten?

– Det är något som lokalföreningen i Örnsköldsvik har gjort utifrån de grunder och förutsättningar som finns där uppe. Jag har inte så mycket att säga om det mer än att vi som sagt tittar på frågan och ska besluta om det är bra eller dåligt. Men alla goda idéer bör prövas.

Tror du att välsignat vatten skulle fungera i exempelvis Stockholm eller Göteborg?

– Jag kan inte uttala mig om det. Först måste vi undersöka hur det isåfall skulle fungera såväl lokalt som i storstäder. Vi måste hitta rätt kanaler och ta reda på vilka förutsättningar som gäller. Det finns också mycket som måste undersökas kring varumärket, säger han och fortsätter:

– Det måste helt enkelt finnas en realistisk förankring som vi kan utgå ifrån.

Nyheten om det välsignade vattnet har bland annat plockats upp av TT och har publicerats i såväl DN som SvD. Bert Åberg säger att han är överraskad över hur stort intresset är för Frälsningsarméns heliga vatten.

– Väldigt så. Men det är klart att det alltid är roligt att få uppmärksamhet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev