Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Förlaget om kungaboken: ”Hovet har bett att få läsa”

Publicerad: 3 November 2010, 05:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Hovet har bett att få låta kungen läsa den kommande boken om honom på förhand. Men vägrar att komma till förlaget.


Snart släpps boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”, skriven av Thomas Sjöberg tillsammans med Deanne Rauscher och Tove Meyer.

Hovet har försökt att förbereda sig för ankomsten av boken, som enligt förhandsuppgifter innehåller en rad en rad kontroversiella uppgifter om kungen.

Enligt förläggaren Kristoffer Lind har representanter från hovet hört av sig till honom, med önskan om att få läsa boken på förhand.

– En högst rimlig önskan. Vi har erbjudit dem att komma hit och läsa boken i förhand, eftersom vi är noga med att inte släppa materialet innan boken släpps, men hovet avböjde, säger han.

Varför?

– De tyckte att kungen behövde läsa boken, men de ville inte att han skulle behöva komma till oss, säger Kristoffer Lind.

Nina Eldh vill inte kommentera hur hovet förbereder sig inför boksläppet.

– Eftersom vi inte har fått tillgång till boken kan jag inte uttala mig om den, hälsar hon via sms.

På onsdagsmorgonen uppger Nina Eldh att kungen "kommer säkert att kommentera" boken på en presskonferens imorgon, torsdag, som egentligen är avsedd för älgjakten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.