Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Folkpartiets partisekreterare försvarar pr-byråers bjudresor

Publicerad: 1 November 2010, 12:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

UPPDATERAD. JKL och Prime arrangerade (FP):s partisekreterare Nina Larssons bjudresor.


Nina Larsson, ny partisekreterare i Folkpartiet, har låtit sig bjudas på fyra resor av pr-byråer under den förra mandatperioden. Det skriver hon på sin blogg. Hon kallar dock bjudresorna för studieresor -  och försvarar dem.

Nina Larsson skriver att hon låtit sig bjudas av basindustrin till Kiruna där det pratades kärnkraft. Hon har också låtit sig bjudas till Lillgrund vindkraftspark utanför Malmö.

Till kärnkraftsresan blev hon inbjuden av  JKL, som i sin tur samarbetade med Kirunagruvan, det vill säga LKB och diverse energibolag.

Pr-byrån JKL arrangerade även Nina Larssons resor till Malmö och vattenbaserade vindkraft på Lillgrund.

Två resor till Norge respektive Finland stod pr-byrån Prime för, uppger Nina Larsson för dagensmedia.se. I Norge gick resan till en forskningsreaktor och i Finland besökte Larsson det nya kärnkraftsverket.

Under förra mandatperioden var Nina Larsson suppleant i Miljö-och jordutskottet samt Näringsutskottet. Bjudresor till Kiruna och Malmö hade koppling till hennes riksdagsuppdrag.

Vet du hur mycket de här resorna kostade?

-Nej, vanliga hotell och vanliga ekonomiflyg till Finland, ingen som helst excess. Till exempel Malmö betalade jag resan dit via riksdagen, svarar Nina Larsson via mejl.

De här resorna hade koppling till ditt riksdagsuppdrag, finns det inte då en fara att ditt oberoende kan ifrågasättas?

- För ett antal år sedan satt jag i styrelsen för Miljövänner för Kärnkraft. Jag har varit aktiv för att häva nybyggnationsförbundet av kärnkraft långt innan jag kom in i riksdagen. Att skapa mig bättre förståelse för och mer information om kärnkraft så att jag än starkare kan argumentera för har varit en viktig anledning till att jag deltagit i resorna. Jag har även använt skattebetalarnas finansierade riksdagsrespott för samma ändamål.

Nina Larsson blev partisekreterare den 4 oktober. Hon är 34 år och riksdagsledamot sedan 2006, är löjtnant i Försvarsmakten och har bland annat tjänstgjort i Kosovo 2003–2004.

På måndagen kom också beskedet att åklagaren inte utreder Sofia Arkelstens bjudresa.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.