Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Filippa Reinfeldts nya jobb – blir vårdlobbyist för Aleris

Publicerad: 19 december 2014, 09:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Filippa Reinfeldt, före detta sjukvårdslandstingsråd, blir lobbyist på privat vårdbolag.


Ämnen i artikeln:

Filippa Reinfeldt

De tidigare moderata toppolitikerna är hett eftertraktade av näringslivet. Nyligen stod det klart att Anders Borg går till MTG-ägaren Kinnevik.

Filippa Reinfeldt, tidigare sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län, blir nästa politiker att byta sida.

Enligt ett pressmeddelande blir Filippa Reinfeldt ansvarig för affärsutveckling och public affairs på vårdkoncernen Aleris.

– Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå, säger Filippa Reinfeldt i pressmeddelandet.

Den privata vårdkoncernen Aleris köptes upp av Investor 2010 och omsatte nära sju miljarder kronor 2013, enligt Dagens Industri.

Under Filippa Reinfeldts år som sjukvårdslandstingsråd har en rad privatiseringar av sjukvården i landstinget genomförts, i syfte att skapa mer valfrihet för medborgarna. 

I oktober lämnade Filippa Reinfeldt politiken efter att ha förlorat omröstningen om posten som finanslandstingsråd i Stockholms län.

Politikers snabba sidbyten kritiseras med jämna mellanrum i den offentliga debatten.

Ekot rapporterade den 11 december att Socialdemokraterna öppnar för karantänsregler för toppolitiker.

– Mot bakgrund av den debatt som varit, inte minst under de senaste åren, så vill jag hålla öppet för att utreda behovet av inte minst karantänsregler på det här området, sade civilminister Ardalan Shekarabi, till ekot.

UPPDATERING:

Under fredagen har Filippa Reinfeldts sidbyte väckt starka reaktioner.

På en presskonferens i Rosenbad gav civilminister Ardalan Shekarabi beskedet att man nu tillsätter en utredning i syfte att senare kunna lägga fram lagförslag som ska reglera politikernas sidbyten.

LÄS ÄVEN:

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Filippa Reinfeldt

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev