Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Filippa Reinfeldt: "En bild som (S) har försökt sätta på mig i fem år"

Publicerad: 26 januari 2012, 15:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

I en debattartikel i dag anklagar flera journalister Moderaternas hälso- och sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt för att ducka för jobbiga frågor. Nu tillbakavisar Filippa Reinfeldt kritiken i en intervju med dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaFilippa Reinfeldt

Det är i en debattartikel i DN Stockholm i dag som fyra journalister från vänstertidningarna ETC, Dagens Arena och Kommunalarbetaren går till hårt angrepp på Filippa Reinfeldt (m).

I debattartikeln, som också är undertecknad Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén, anklagas Filippa Reinfeldt för att bara vilja ställa upp ofarliga mediesammanhang och för att gömma sig för besvärliga frågor.

När dagensmedia.se når Filippa Reinfeldt avfärdar hon dock kritiken och menar istället att hon visst ställer upp på intervjuer där hennes politik kritiseras. Att det är en medveten taktik att undvika jobbiga frågor vill hon inte heller kännas vid.

– Det här är en bild som Socialdemokrater har försökt sätta på mig i ungefär fem års tid. Det spelar ingen roll hur många intervjuer jag ger, de säger fortfarande samma sak, säger hon till dagensmedia.se.

Håller du med om att det är viktigt att du som politiker finns tillgänglig för att svara på frågor från journalister?

– Det är naturligtvis jätteviktigt för förtroendevalda på alla nivåer att finnas tillgänglig för media. Jag ska stå till svars för de områden jag ansvarar för, säger hon och tillägger:

– Samtidigt gör jag mycket verksamhetsbesök och i grunden tycker jag att det viktigaste är att man finns tillgänglig för medborgarna. Därmed inte sagt att det inte är viktigt att vara tillgänglig för media.

Hon avsäger sig också allt ansvar för den hårt kritiserade avknoppningen av vårdmottagningen Serafen, som nyligen såldes till vårdkoncernen Capio för 20 miljoner kronor.

– Däremot kan jag säga att jag inte tycker att den blev tillräckligt bra. Därför har landstinget övergivit den här modellen. Men jag vill hålla mig till till mina ansvarsområden och avknoppningar är inte ett av de områdena.

Och trots att Filippa Reinfeldt nu har anklagats för att vara ett hot mot demokratin ångrar hon inte att hon inte kommenterat avknoppningen av Serafen tidigare.

– Jag tycker att det är tråkigt att man kan slänga vad som helst i ansiktet på människor och tro att de ska försvara sig. Jag träffar landstingsrådet flera gånger i veckan och tar gärna diskussioner, men om man ska tro att jag ska vara ute och prata om andra frågor än de jag är ansvarig för då kommer man bli besviken.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev