Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Får betala 300 000 kronor

Publicerad: 27 april 2010, 13:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:52

Dominika Peczynski och Fredrick Federley förlikas med sin före detta hyresvärd. Duon får betala 300 000 kronor.


Den 26 april 2007 invigde pr-kvinnan Dominika Peczynski, tillsammans med riksdagsmannen Fredrick Federley, sitt café ”En annan salladsbar”.

Ett projekt som av många sågs som ett inläg i debatten om kollektivavtal, i kölvattnet av blockaden mot salladsbaren ”Wild’n Fresh” i Göteborg.

Men projektet havererade snabbt. Företaget tvingades i konkurs. Sedan dess har en tvist pågått, där hyresvärden krävt Peczynski och Federley på stora belopp för uteblivna hyresinbetalningar.

I går nådde parterna en förlikning i Stockholms tingsrätt.

Peczynski och Federley ska före den 15 juni betala 300 000 kronor till hyresvärden.

– Vi har hela tiden hävdat att det varit fel på lokalen, och vår personal kunde intyga detta, säger Fredrick Federley till Dagensmedia.se.

Är du nöjd med förlikningen?

– Det är inte så mycket att orda om. Det är en kompromiss där alla är lika missnöjda.

I dag säger både Fredrick Federley och Dominika Peczynski att syftet med salladsbaren i första hand inte var politiskt.

Målet var att verksamheten skulle göra vinst.

– Vi gick i konkurs och detta det har kostat oss en massa pengar. Jag vet inte vad Fredricks agenda var, om den var politisk så har det blivit väldigt dyrt för honom och mig. Min enda agenda var att tjäna pengar, säger Dominika Peczynski och tillägger:

– Jag kommer aldrig att driva företag med en politiker igen. Min enda agenda var vi skulle använda oss av den publicitet vi kunde skapa för att tjäna pengar.

Inte heller Dominika Peczynski säger sig vara nöjd med förlikningen.

– Lokalen var undermålig och det var 35 grader varmt inne. Salladen ruttnade. Men domaren förklarade att i en förlikning ska alla vara missnöjda, och det är så det är i detta fall.

Dominika Peczynski framhåller att deras affärside – att attrahera gäster som inte gillar fackföreningar – mycket väl kunde ha fungerat.

– Problemet var att vi inte hade någon erfarenhet av att driva restaurangverksamhet. Jag är väldigt duktig på att laga mat, men inte i industriell skala, säger hon.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev