söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fakturerar 1875 kronor per samtal

Publicerad: 25 september 2012, 07:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Pr-byrån Veritas har fått närmre 60 miljoner kronor från Stockholm stad för att få Stockholmarna att bilda bostadsrätt.

Ämnen i artikeln:

Stockholms Stad

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Under sex år har pr-byrån Veritas haft ansvar för informationsprojektet Bilda bostad, som syftar till att informera stockholmarna om hur man bildar bostadsrätt.

Byrån har fakturerat Stockholms stad närmre 60 miljoner kronor för informationsarbetet, skriver Svenska Dagbladet i dag. Byrån drivs av Bijan Fahimi, som tidigare suttit i Folkpartiets partistyrelse.

– Sett ur sitt sammanhang är det mycket pengar. Men inte om man ställer det i relation till att staden fått intäkter på 35 miljarder kronor från lägenhetsförsäljningarna. De vi anlitat är experter på interkulturell kommunikation - de är bäst på marknaden, säger Andreas Jaeger, koncerncontroller på Stockholms stadshus AB, till Svenska Dagbladet.

Informationskampanjen drivs dock främst på svenska.

I projektet Bilda bostad ingår ett call-center, som kostar staden 150 000 kronor i månaden. Centret finns dock inte rent fysiskt, utan de boende som hör av sig med frågor angående ombildning blir helt enkelt kopplade till medarbetarna på Veritas.

– Vi har flyttat call-centret in till oss. Det är vi själva som kopplar våra telefoner och svarar, säger Bijan Fahimi till Svenska Dagbladet.

I dagsläget kommer 80 samtal i månaden in till call-centret, vilket innebär att Stockholms stad betalar 1 875 kronor per samtal.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev