fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Expressen ratar SD

Publicerad: 18 augusti 2010, 06:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

När Expressen drar igång sin valstuga veckorna innan valet är riksdagspartierna plus Feministiskt Initiativ och Piratpartiet representerade – men inte Sverigedemokraterna.

Ämnen i artikeln:

ExpressenSverigedemokraternaThomas Mattsson

HW

Henrik Widell


När Expressen vevar igång sin politiska bevakning på allvar, de sista veckorna innan valet, är en av programpunkterna en valstuga på Sergels Torg där information om de olika partierna ska samlas ihop. Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen skriver i sin blogg:

"I valstugan finns valsedlar och broschyrer från samtliga riksdagspartier. Här finns också information från Piratpartiet och Feministiskt Initiativ."   

Men inte Sverigedemokraterna. Thomas Mattsson skriver vidare att man i en demokrati har rätt att göra sina val.

"Och Expressens val är att inte låta Sverigedemokraterna (SD) och Nationaldemokraterna (ND) sprida sin propaganda i Expressens valstuga."

Värt att notera är att Expressen under den debatt som blossade upp tidigare i år, då ett antal medier valde att bojkotta Sverigedemokraternas annonser, tog Sverigedemokraternas parti.

Thomas Mattsson skriver i ett SMS till Dagensmedia.se:

– Vi är ansvariga utgivare för allt som publiceras, redaktionellt och annonser men inte för deras torgmöten. Vi kan inte utöva ett redaktörsskap över valtal på Sergels Torg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev