Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Egna konsulten satt i juryn

Publicerad: 17 Augusti 2012, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Sko- och accessoarmärket Lobra vann priset "Årets Rookies". I juryn för priset sitter bland annat Thomas Hägg - som sköter Lobras pr.


Under Stockholm Fashion Week utses varje år "Årets Rookies", ett pris som drivs av Svenska Moderådet och som ska stötta mindre modeföretag.

Årets pris gick till sko- och accessoarmärket Lobra, som i och med utmärkelsen bland annat får ett stipendium på 20 000 kronor och en dedikerad försäljningsyta i två utvalda butiker i Stockholm.

I juryn sitter, förutom ordföranden Helena Mellström från Svenska Moderådet, tio representanter från modevärlden, bland annat Thomas Hägg.

Thomas Hägg är dock också vd i pr-byrån Thomas Hägg PR & Communication, som sköter Lobras pr.

– Jag skiljer på mina uppdrag. Min pr-firma är ett uppdrag och juryn ett annat. Jag särskiljer de två uppdragen helt och hållet, säger Thomas Hägg till dagensmedia.se.

Hur tror du att andra uppfattar att du sitter med i juryn samtidigt som Lobra vann?

– Det är svårt. Man ska ha en jury som är kompetent och som har bredd, och då är det svårt att inte få in folk som har kontakter med andra männsikor i branschen, det är en liten branch.

Har du fått några reaktioner?

– Jag har inte fått någonting till mig personligen.

Har du hört någonting från någon annan?

– Helena Mellström ringde mig och sa att någon pratat med henne om det.

Skulle du kunna tänka dig att sitta på dubbla stolar på detta sätt igen?

– Vi är tio stycken i juryn som gör våra val och jag kan inte se hur jag rimligtvis kan påverka de andra. Mitt jobb är att promota etablerade och oetablerade designers. Det blir omvänd diskriminering om man inte får ha kontakter i branschen, så att om jag sitter i juryn, då får inte varumärket vara med eller vice versa.

Så du ser inte hur detta skulle kunna undvikas?

– Det känns märkligt, då får man ta en jury som är helt extern.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.