Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Efter terrorattackerna: Kenya anlitar Grayling

Publicerad: 14 April 2015, 04:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

Då al-Shabab utförde ett terrorattentat i april mördades 148 människor. Nu anlitar Kenya pr-byrån Grayling för att bevisa att landet är en säker plats.


Ämnen i artikeln:

Grayling

Efter att flera terroristattacker har försämrat Kenyas status anlitar landet nu pr-byrån Grayling för att hjälpa Kenya att återfå turismen i landet, skriver Holmes Report.

Enligt tidningen har Kenyas turism minskat sedan 2013, då terrorattentatet i Westgate mall ledde till att 67 personer dog. Attentatet utfördes av den somaliska terroristgruppen al-Shabab, som också låg bakom dådet som utfördes nu i april där 148 personer dödades på ett universitet i Kenya.

– Vår turismsektor påverkas hårt. Vi är väldigt medvetna om hur viktigt det är att för oss att återställa vårt rykte som Afrikas främsta besöksmål, säger Phylis Kandie, kabinettsekreterare för Östafrikas affärer, kommers och turism, till Holmes Report och fortsätter:

– Vi är realistiska i våra förväntningar. Den här processen kommer att ta tid, men turism spelar en stor roll i vår ekonomi och nu ska Grayling hjälpa oss med att försäkra världen om att Kenya är en säker plats att resa till.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Grayling

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.