Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Efter mobbningen – vrede vänds mot "Big Brothers" sponsor

Publicerad: 22 Mars 2012, 07:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

TV4-Gruppens ”Big Brother 2012” präglas av elaka personangrepp och mobbning. Nu flödar sponsorn Lovefilms Facebook-sida över av ilskna kommentarer.


Ämnen i artikeln:

TV11Big Brother

Årets upplaga av ”Big Brother” i TV11 har fått tittare att reagera med bestörtning.

Programmet präglas av elaka påhopp och mobbning – bland annat har en av deltagarna fått utstå grova angrepp för sin sexuella läggning.

För att få stopp på missförhållandena i "Big Brother"-huset har tittare nu börjat vända sig till programmets sponsor Lovefilm.

bolagets svenska Facebook-sida har mängder av inlägg skrivits, där tittarna ifrågasätter Lovefilms sponsring av "Big Brother" och uppmanar bolaget att agera mot programmet och TV4-Gruppen.

”Ni borde skämmas för att ni sponsrar Big Brother som tillåter diskriminering pga sexuell läggning, det låter inte så mycket LOVE det”, skriver en tittare.

En annan skriver:

”Ni borde skämmas för att ni sponsrar bigbrother LOVE FILM!!, fan vad ni själva förlorar på detta”.

Även Big Brother-producenten Pelle Porseryd nämns i kommentarerna:

”Hoppas ni spärrar alla transaktioner för att sponsra Pelle Porseryd och hans Big Brother det första ni gör imorgon bitti. Det är helt fruktansvärt att ett seriöst företag som Lovefilm skall sponsra ett så uppenbarligen oseriöst företag/kanal som Elvan. Mer hets mot folkgrupp åt folket?”

I en artikel på Aftonbladet.se säger Pelle Porseryd att TV11 inte accepterar mobbningen i "Big Brother", men han kan inte ge några besked om kanalen ska agera.

– Det är inte helt omöjligt att vi kommer att agera snart, men exakt hur och var är något vi får återkomma till, säger Pelle Poreseryd.

Lovefilm har hittills inte svarat på kritiken på bolagets Facebooksida. Dagensmedia.se söker Lovefilm.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV11Big Brother

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.