Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter Assange – Junibacken säger upp Ullman PR

Publicerad: 16 november 2011, 14:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Dagensmedia.se kan avslöja att kunden Junibacken säger upp avtalet med Ullman PR. Anledningen: Hans uppdrag för Julian Assange.


DT

Dante Thomsen


Det var i förra veckan som dagensmedia.se kunde avslöja att Julian Assange har anlitat Ullman PR inför den kommande rättegången i Sverige.

Sedan dess har det debatterats huruvida det är rätt av Harald Ullman, som fått bitvis hård kritik, att ta uppdraget eller inte. Nu, kan dagensmedia.se avslöja, höjer också en av Ullman PR:s kunder rösten.

Det är Junibacken som har valt att avsluta sitt samarbete med Ullman PR, som bland annat hjälpt barnmuséet med sina mediekontakter.

– Det stämmer, säger Maria Reuterskiöld, kommunikationschef på Junibacken till dagensmedia.se.

Hon berättar att samarbetet redan var på väg att avslutas, men att dagensmedia.ses avslöjande om att Wikileaks-grundaren Julian Assange påverkade beslutet.

– Ja, det måste jag säga. Vi arbetar med barnkultur och vill inte hamna i fel dager eller kopplas ihop med det här fallet. Vi vill absolut inte ta ställning eller att det ser ut som att vi sympatiserar med någon.

Varför är det här problematiskt?

– Vi är helt enkelt rädda för att media ska koppla ihop oss med Julian Assange. Vi vill inte förknippas med honom, oavsett vad.

Harald Ullman har tidigare kommenterat kritiken för dagensmedia.se:

– Det är alltid kul att vara ett hett byte. Nu är det fler i medievärlden som ringer och vill äta lunch med mig. Oftast är det tvärtom och det är ju inte helt fel, sa Harald Ullman.

Dagensmedia.se söker Harald Ullman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev