Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Efter 5 000 dagar i fångenskap – Dawit Isaak uppmärksammas på Sergels Torg

Publicerad: 29 Maj 2015, 10:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:59

När Dawit Isaak har suttit fänglad i 5 000 dagar arrangeras en manifestation på Sergels Torg i Stockholm. Där ska deltagarna bland annat kunna "sitta med Dawit".


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Den 2 juni ska Kulturhuset Stadsteatern och Stödkommitén Free Dawit uppmärksamma att det är 5 000 dagar sedan Dawit Isaak sattes i fängelse i Eritrea. Förhoppningen är att 5 000 människor ska besöka manifestationen.

– Min dröm är att en dag kunna berätta för Dawit Isaak att det kom 5 000 personer till Sergels Torg. En person för varje dag han har suttit fängslad. Det vet jag skulle glädja honom och det är vad vi ska ha i åtanke en svår dag som denna. Det viktigaste vi kan göra är att visa att vi inte har glömt honom, säger Leif Öbring, ordförande i Stödkommitén Free Dawit, i ett pressmeddelande.

Under manifestationen kommer bland annat Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tala. Även Dawit Isaaks döttrar Betlehem och Danait Isaak kommer att besöka manifestationen.

I installationen "Sitt med Dawit" ska personer också kunna "soldaritetssitta" en kvart i tystnad och mörker.

– Dawit Isaaks öde angår inte bara hans närmaste och kollegor, det angår oss alla. Varje journalist som fängslats i tjänsten är en seger för de totalitära krafterna och det måste vi påminna om. Yttrandefriheten är central i en kulturinstitutions verksamhet, säger Johan Wirfält, chef för Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.