Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Edelman Deportivo: ”Vinst första året”

Publicerad: 28 Augusti 2015, 06:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:53

Edelman Deportivo redovisar resultatet för bolagets första verksamhetsår.


Ämnen i artikeln:

Edelman Deportivo

Det var i juni förra året som det internationella pr-nätverket Edelman köpte svenska Deportivo och blev Edelman Deportivo.

Byråintäkten det första räkenskapsåret, juli-juni, landar på 29 miljoner kronor, en tillväxt på 18 procent, berättar byråns vd Mattias Ronge. Någon exakt omsättningssiffra finns dock inte ännu eftersom bokslutet inte är klart.

– Vinsten i år är blygsam, men det är svarta siffror – även efter avgifter till nätverket, säger Mattias Ronge till Dagens Media.

De positiva siffrorna är dock exklusive förvärvsrelaterade kostnader.

– Enligt våra uppgifter har Edelman inte gått med vinst i Sverige tidigare, så det är superroligt att gör vinst redan första året tillsammans.

En snabb integration av de två byråerna ligger bland annat bakom det positiva resultatet.

– Vi kunde snabbt sätta en ny organisation och fortsätta jobba med ett ännu bättre erbjudande. Edelman är väldigt kreativa vad gäller konsument-pr och corporate, medan Deportivo har den digitala aspekten. Det ännu starkare erbjudandet gjorde att vi snabbt fick ett par nya stora kunder.

Edelman Deportivo vann förra räkenskapsåret bland annat Unilever, där byrån jobbar med bolagets skönhetsprodukter.

Och redan i juli förra året utsågs byrån av Adage till ”small international agency of the year”. Byrån blev i höstas också listad som ”gasell” av Dagens Industri.

Vad händer framöver?

– Vi ska fortsätta att öka byråintäkten och vinstmarginalen nu är så mycket kostnader är tagna. Vi ska också jobba mer internationellt och användas som en kreativ hub av kontoren i London, New York och Chicago.

– Dessutom kan vi här från Stockholm ta emot större uppdrag med Edelmans internationella kompetens i ryggen och vår kreativitet.

Edelman Deportivo har idag 33 anställda.

LÄS ÄVEN:

Edelman köper Deportivo

Edelmans nya vd Sharon Reid är Deportivos karta och kompass

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Edelman Deportivo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.