Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Diplomat anställer från (S) och (M)

Publicerad: 27 augusti 2013, 03:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:54

Diplomat tar in två nya PA-konsulter. Och den växande byrån siktar på ytterligare rekryteringar.


Lisa Stern Ödmark har bland annat arbetat som omvärldsanalytiker, politisk sekreterare och pressekreterare på Socialdemokraternas riksdags- och partistyrelsekansli samt Stockholms stadshus. Hon kommer närmast från en tjänst som seniorkonsult på Andréasson PR.

Dessutom anställer Diplomat Mark Johnsson, som närmast kommer från arbetet som politisk handläggare för Moderaterna i skatte- och näringsutskotten. Han har tidigare även varit huvudsekreterare i arbetsgruppen för Moderaternas nya handlingsprogram.

Diplomat har ett behov av medarbetare som kan hjälpa kunderna att navigera på den politiska arenan, berättar byråns vd och partner Anna-Karin Hedlund.

– Ingen aktör kan längre låta bli att förhålla sig till den politiska arenan. Det handlar om insikter i hur opinion bildas och hur det leder till beslut som kan vara bra eller dåliga för företag. Och politiker är också med och diskuterar företagens uppträdanden. Den trenden tycker jag har blivit starkare och har drivit rekryteringen av människor från politiken till pr-branschen, säger hon.

Som Dagens Media tidigare har berättat gick nyligen Hans Sydow in som strateg på Diplomats systerbyrå Youme Agency.

Det är bara en av sju rekryteringar som Diplomatgruppen genomfört nyligen.

– Varumärkesfrågorna blir mer centrala för ledningen i företagen och hanteras inte längre bara av marknadsavdelningarna. Då gifter sig behovet av insikter på den politiska arenan med behovet av att sätta varumärket i centrum för verksamheten på vd-nivå, styrelsenivå och på kommunikationsdirektörsnivå. Och där har vi våra kunder.

Blir det fler anställningar?

– Vi har ambitionen att växa. Jag kan inte säga med hur många, men ska man vara ledande så måste man ha en viss storlek för att kunna vara på tå för kunderna. Så vi kan växa med både 10 och 20 personer till.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.