Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Digitalchefen lämnar Edelman

Publicerad: 18 november 2011, 11:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Roland-Philippe Kretzschmar rekryterades med buller och bång till Edelman för ett år sedan. Nu lämnar han byrån.


Ämnen i artikeln:

Linda WaxinEdelmanRoland Philippe-Kretzschmar

Roland-Philippe Kretzschmar  kom till Edelman hösten 2010 från Hill & Knowlton. Han fick då titeln Director Digital & Creative Nordic.

Men Edelman har haft en rörig tid då vd:n Marianne Bäärnhielm slutade i maj förra året för att efterträdas av Håkan Jarlenius som tillförordnad vd. Också han slutade.

Men nyligen tillträdde den nya vd:n Linda Waxin.

– Efter Edelmans konsolidering ska byrån ta ett steg in i framtiden som jag själv känner att jag inte kan bidra till. Jag anställdes som digitalchef och som organisationen ska se ut nu behövs inte den typen av roll, säger Roland-Philippe Kretzschmar till dagensmedia.se.

Och det är med ömsesidig välvilja som de skiljs åt, berättar Roland-Philippe Kretzschmar.

– Tyvärr blev tiden på Edelman kort, men jag gråter inte blod för det. Linda kommer att göra ett fantastiskt jobb och hon har åstadkommit mycket redan nu.

Istället ska Edelman anställda en senior rådgivare med kundansvar. Rollen som digitalchef ska alltså inte ersättas.

Edelmans vd Linda Waxin skriver i ett mejl till dagensmedia.se:

”Ur ett affärsperspektiv finns det större behov av seniorer som kommer att ta kundansvar och projektledning, än en specialist. Vi har tillgång till digital spetskompetens internt, genom Edelmanfamiljen och samarbetspartners. Vår grundinställning är att alla hos oss ska vara trygga digitala rådgivare.”

Roland-Philippe Kretzschmar ska nu starta upp en ny strategisk kommunikationsbyrå med namnet Mnml Agency. Inriktningen blir hälsa, sport, outdoor och vård.

– Jag har trivts väldigt bra på Edelman, men jag känner att det här är rätt timing att starta upp en ny byråverksamhet, säger Roland-Philippe Kretzschmar.

Byrån startar med två kunder – amerikanska KT Tape, samt en vårdcentral i Stockholm. Och ytterligare personer är på väg in till byrån.

– Det blir inte förrän i början av nästa år. Nu ska jag passa på att vara lite ledig med min 11 månader gamla dotter.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.