Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

DHL krishanterar: "Vi beklagar det inträffade"

Publicerad: 18 November 2014, 10:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Efter filmen med DHL-budet som kastar kundernas paket ber logistikföretaget om ursäkt.


Det var i början på förra veckan som Aftonbladet publicerade en film från augusti i år där en DHL-medarbetare lastar av paket vid en lastkaj till en livsmedelsbutik.

På filmen hanterar DHL-ombudet paketen minst sagt ovarsamt. Paketen bokstavligt talat slängs ut ur lastbilen och upp på lastpallen.

Efter att filmen publicerades sade butikschefen upp avtalet med DHL på stört.

– Jag hade varit irriterad på dem ett bra tag. Vi har länge märkt att saker skadats och gått sönder i hanteringen, sa butikschefen till Aftonbladet.

Mot bakgrund av detta, samt att även en annan film där paket hanteras slarvigt på en flygplats i Australien spridits på nätet, går nu DHL ut och ber om ursäkt till sina kunder.

I ett pressmeddelande beklagar DHL vad som hänt och försäkrar att det som avslöjats i filmerna inte "går i linje" med företagets krav.

– Det skrevs ännu mer om detta i dag och därför kände vi att vi behövde komma ut med ett statement kring hur vi förhåller oss till det hela, säger Emmelie Johansson, marknads- och kommunikationschef på DHL till Dagens Media.

Ni säger att ni har sett över rutinerna, det känns lite vagt. Kan du specificera vad ni menar med det?

– Vi har haft samtal med alla terminaler och alla våra åkerier och gått igenom hur processerna fungerar. Det man har sett på filmerna och det som visats på aftonbladet.se är inget vi accepterar.

– Jag kan inte gå in på det specifika fallet, men det som man ser i filmen är utrett. Vi har all bakgrundsinformation.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.