fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Det känns inte bra"

Publicerad: 15 maj 2013, 12:41

Fyra frågor till Rolf van den Brink, chefredaktör på Dagens Opinion, som sågar juryn för Årets branschperson – som han själv sitter i.

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekStockholm Media AwardPR

FW

Frida Wickberg


I dag utsågs Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Årets branschpersonlighet utsågs i samband med Stockholm Media Week.

sin blogg rasar nu jurymedlemmen och chefredaktören för Dagens Opinion, Rolf van den Brink, mot utmärkelsen och juryarbetet, som han kallar " det pajigaste juryarbetet ever".

Rolf van den Brink berättar att han inte kunde närvara på jurymötet där nomineringarna skulle diskuteras. Istället skickade han ett mail med sina förslag.

Varför är du så upprörd?

– Det är inte så att jag är jätteupprörd, jag gick på magkänsla och det kändes inte bra. Det kändes obehagligt att stå med sitt namn som jurymedlem i jury som jag aldrig träffat. Det finns många jurykonstellationer i den här branschen och de skiftar rejält i kvalitet, det borde diskuteras mer om hur arbetet verkligen fungerar i diverse jurysammansättningar. Jag tyckte att det var viktigt att inifrån berätta hur det kan fungera när det fungerar dåligt.

Har ditt inlägg fått mycket uppmärksamhet?

– Mitt blogginlägg har fått lika lite respons som mitt mail med mina nomineringar till de övriga jurymedlemmarna fick.

Varför var inte Thomas Mattsson rätt person att vinna?

– Thomas är en värdig vinnare, han är en utomordentlig mediechef. Men om man tittar noga på de kriterier som ska uppfyllas för att få priset, så finns det många andra än Thomas som också förtjänar det.

Kommer du delta i juryn igen?

– Om jag får frågan igen, vilket jag inte tror att jag får, kan jag tänka mig att vara med nästa år. Men man måste strama upp juryarbetet, det är ändå ett prestigefullt pris som ska delas ut.

I juryn satt förutom Rolf van den Brink också Dagens Medias redaktionschef Niclas Rislund, Resumé-reportern Fredrik Thambert och entreprenören Douglas Roos.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev