Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

”Det här är att likna vid industrispionage”

Publicerad: 22 December 2010, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

En intern jakt efter källan till Aftonbladets avslöjanden pågår nu på Prime, enligt Dagens Opinion. ”Vi ser mycket allvarligt till de inträffade”, säger Hampus Knutsson, pressansvarig på Prime.


Ämnen i artikeln:

United mindsNiklas NordströmPrimePrime PR

Aftonbladets avslöjande – att Prime anlitats av svenskt Näringsliv för att påverka Socialdemokraternas politik – har lett till omfattande kritik mot byråns agerande.

Uppgifterna är obehagliga för Prime, då Aftonbladet uppenbarligen fått tillgång till interna dokument.

Enligt Dagens Opinion ska Prime nu ha inlett en utredning för att kartlägga läckan och kontaktat jurister ”som ska driva process mot den misstänkta läckan”.

Dagensmedia.se har sökt Hampus Knutsson, pressansvarig på Prime för att fråga om uppgifterna.

Han svarar via mejl:

– Den enda kommentar som vi har kring det inträffade är den som vår sekretess- och policyansvarige Johanna Rehnvall givit redan: att vi ser mycket, mycket allvarligt på det inträffade. Det här är att likna vid industrispionage då det uppenbarligen funnits ett strategiskt syfte att skada vår verksamhet för att gynna ett annat intresse.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.