Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

De var hetast i Almedalen

Publicerad: 3 juli 2009, 07:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:18

Westanders tävling "Hetast i Almedalen" avgjord.


Förra året var, enligt Westanders jury, FRA-chefen Ingvar Åkesson hetast i Almedalen. I år anser juryn att Rättvisemärkt lyckats skapa mest uppmärksamhet. Vägen till framgång var att låta besökarna trycka tröjor med individuella texter. Totalt ska 300 personer ha burit organisationens t-shirts.

– Tröjorna gav sympatisörerna möjlighet att både bära fram Rättvisemärkts budskap och på ett roligt sätt framhäva sin egen individualitet. Till slut kunde ingen i Visby undgå de många personliga uppmaningarna att välja rättvisemärkta produkter, säger Birger Östberg, pr-konsult på Westander och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

Det svenska ordförandeskapet i EU var däremot inget som diskuterades spceillt mycket under Almedalens första del. Därför utnämns det till kallast i Almedalen av Westanders jury.

– Almedalsveckan är en unik möjlighet till dialog som regeringen borde ha utnyttjat i arbetet med att skapa engagemang för ordförandeskapet. Valet att enbart fira invigningen i Stockholm rimmar illa med ambitionerna att föra upp EU-frågorna på den svenska politiska dagordningen, säger Birger Östberg.

Övrigas nominerade var Alexander Bard, biindustrin, Lärarförbundet och sökordet ”#almedalen.

Juryns motivering:

"Rättvisemärkt får priset för sin kampanj ”Vem du än är - välj Rättvisemärkt”, en genial kombination av samordnad kommunikation och individualitet som maximalt utnyttjade Almedalens unika karaktär som fysisk mötesplats. Ingen i Almedalen har undgått de hundratals ambassadörernas personliga uppmaningar att välja rättvisemärkta produkter, samtidigt som vi roat tagit del av tröjornas unika och effektiva profilering av sina bärare".

I juryn:

Birger Östberg, enhetschef, Westander (juryns ordförande)

Claes Nyberg, ordförande, Stockholm Pride

Helena Fornstedt, informationsdirektör, Statoil

Helene Sigfridsson, generalsekreterare, Makalösa Föräldrar

Rolf van den Brink, journalist

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.