Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

De ska ratta Moderaternas kommunikation

Publicerad: 25 Oktober 2013, 14:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Per Nilsson kliver in som (M):s kommunikationschef efter avhoppade Hanna Bergholm. Samtidigt genomför partiet en rad andra förändringar inom kommunikationsledningen.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Efter hård kritik meddelade Moderaternas kommunikationschef i dag att hon säger upp sig. I ett mejl till partiet skriver hon själv om beslutet:

"Under året har jag funderat mycket på vad jag vill med mitt yrkesverksamma liv. Jag har då insett att jag vill arbeta i näringslivet och för en längre tid sedan har jag därför valt att säga upp mig för att gå tillbaka dit."

"Detta är helt och hållet mitt eget beslut, men också ett svårt sådant. En viktig aspekt för mig har varit att jag lämnar vid en tidpunkt där vi inte tappar fart i det arbete vi har framför oss – nämligen att vinna val. Nu när vårt eget kommunikationsarbete är i full gång och enligt tidsplan så känns det som rätt tid."

Moderaternas analyschef Per Nilsson tar nu över och kombinerar de två tjänsterna.

– Han har stor erfarenhet och har jobbat mycket med byråer. Han har också en stark känsla för moderat politik och hur man når ut till människor, säger Henrik Sjöström, pressekreterare för Moderaternas till Dagens Media.

Anna Hemlin, som rekryterats från Naturskyddsföreningen, blir samtidigt tillförordnad kampanjchef. Hon kommer att kombinera rollen som medlemschef och tf kampanjchef.

Efter Hanna Bergholms avhopp rycker också statsminister Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius in och hjälper till på kommunikationsavdelningen. Hon tar tjänstledigt till årsskiftet och ska jobba som projektledare.

– Hon ska jobba med vår kommunikationsplan och även med byråarbete. Hon har varit inom Moderaterna sedan 2004 och kan vårt kommunikationsarbete bättre än de flesta, säger Henrik Sjöström.

Hanna Bergholm befinner sig på semester och har inte gått att nå.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.