Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

De är mäktigaste pr-konsulterna

Publicerad: 21 Oktober 2015, 04:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:25

Totalt 20 pr-konsulter kämpar om att utses till årets mäktigaste.


Ämnen i artikeln:

Cision

För femte gången delas Cision PR Influencer Award i år ut vid Spinngalan. Priset ges till den person inom pr och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier. Nytt för i år är att de nominerade kommer att mätas på hur väl de kan förmå sina följare att agera.

– Det senaste året har hela branschen förflyttat sig mot att allt tydligare titta på vad man faktiskt får ut av sin kommunikation. Fokus på vikten av att konvertera samt ROI har ökat drastiskt, och därför ser vi att det är en viktig mätpunk att få med. Vår målsättning är att mäta utifrån det som är aktuellt idag och därför behöver vi hela tiden justera vår formel, säger Alexander Mason, kommersiell chef på Cision, i ett pressmeddelande.

Förra året vanns priset av Fredrik Wass, år 2013 gick utmärkelsen till Lina Thomsgård. 2012 var det Brit Stakston som fick ta emot priset och år 2011 hette pristagaren Paul Ronge.

Spinngalan hålls den 19 november.

Samtliga nominerade:

Brit Stakston

Clara Fröberg

Daniel Redgert

Deeped Niclas Strandh

Fredrik Wass

Hampus Brynolf

Hans Kullin

Ida Nilsson

Jerry Silfwer

Jonas Morian

Karin Bäcklund

Linnéa Rinäs

Markus Uvell

Martin Borgs

Matti Palm

Michaela J Hamilton

Per Schlingmann

Simon Strand

Saffan Dopping

Viktor Frisk

Läs Linnéa Rinäs och Brit Stakstons bloggar på Dagens Media här och här.

Så görs valet av mäktigaste pr-konsulten

Arbetet med att utse de nominerade börjar under hösten genom att Cisions researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom pr och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar, så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och webbartiklar.

De nominerade samlar sedan röster genom en röstningsfunktion som finns på Cisions community-sida. Antalet röster vägs sedan in i den stora uträkningen och skapar ett resultat. Röstningen pågår till den 3 november klockan 12.00 och då räknas topp fem ut. De presenteras dagen efter, den 4 november, och röstningen nollställs då för att de fem mest inflytelserika pr-konsulterna ska slåss om titeln i en vecka till.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Cision

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev