Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Därför vill reklamaren bojkotta Jägermeister

Publicerad: 26 Augusti 2013, 14:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Håkan Aludd, kreatör på Sunny Side Up och delägare i restaurang Vink, drar en lans för Jägaröl – och uppmanar till bojkott mot Jägermeister, som dragit Grebbestads Bryggeri inför PRV.


Jägaröl tillverkas av Grebbestads Bryggeri och marknadsförs som törstsläckare och måltidsdryck.

Men nu ska den stoppas. Det vill åtminstone Jägermeister, som vänt sig till Patent- och registreringsverket och fått rätt i frågan om varumärkesintrång.

I och med att PRV kommit fram till att det förelägger en förväxlingsrisk mellan varumärkena får Jägaröl inte längre säljas. Något som gör reklamaren Håkan Aludd förbannad.

– Jag blir irriterad på PRV:s agerande. Det är en myndighet som ska hjälpa företag och så agerar de så här, säger han till Dagens Media.

Håkan Aludd refererar till en dom i Högsta domstolen 2003, då Vin & Sprit fick rätt mot Jägermeister som försökt stoppa försäljningen av Jägarsnaps.

– Jag tycker att det är helt befängt att Jägermeister tror att de kan äga begreppet jägare

I protest uppmanar Håkan Aludd nu till bojkott av Jägermeister. På restaurang Vink, där han är delägare, har man redan slutat servera den tyska snapsen. Han vågar dock inte hoppas på för mycket.

– Det är lite naivt att tro att min bojkott ska leda till att Jägermeister ändrar sig. Men just nu är det ganska många som delar mitt blogginlägg på Facebook och Twitter så förhoppningsvis kanske Jägermeister ser att det finns ett värde i att inte driva den här frågan.

Håkan Aludd hoppas nu att så många som möjligt går med i bojkotten.

– Det är viktigt att vi kan lita på våra myndigheter och det är viktigt att företag känner att det är konsumenterna som har makten. Nu måste vi visa det.

Brukar du själv dricka Jägermeister?

– Jag kan inte säga att det är min favorit men visst händer det. Det finns tillfällen då jag har druckit Jägermeister. Men nu är det slut med det.

Det blir ingen stor förlust med andra ord?

– Nej, det kan de nog överleva. Men förhoppningsvis blir vi tillräckligt många som bojkottar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.